Dorpshuizen ontvangen bijdragen Burgerparticipatie

Het college van Waterland heeft besloten om de geldelijke bijdragen van de gemeente in het kader van burgerparticipatie dit jaar toe te kennen aan een tweetal dorpshuizen. Met dit besluit zien de dorpshuizen van Ilpendam en Watergang hun plannen voor een opknapbeurt van binnen/buitenruimte gehonoreerd. Het burgerparticipatiebudget is bedoeld om initiatieven mogelijk te maken van inwoners die daarmee voorzien in een behoefte vanuit de samenleving.

De dorpsraad Ilpendam heeft een plan ingebracht van de Stichting Dorpshuis Ilpendam. Gevraagd is om een bijdrage in de kosten (€ 13.000,-) voor de aanschaf van een zuinige en milieuvriendelijke verwarmingsketel. Deze aanvraag is door het college volledig gehonoreerd omdat Ilpendam het geld wil besteden aan een multifunctioneel centrum en duurzaamheid. Bovendien wordt bespaard op de gebruikskosten hetgeen ten goede komt aan de huurders/gebruikers.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s