Project Ilpenhof – Zo snel mogelijk aan de slag

‘Zo snel mogelijk aan de slag met Ilpenhof in Ilpendam’

Door Redactie Waterland 23-10-2014, 22:34 (NoordHollands dagblad)

Impressie van de nieuwe woningen op het terrein van Ilpenhof. Tekening USP Vastgoed

ILPENDAM – Zo snel mogelijk aan de gang met de omvorming van de Ilpenhof in Ilpendam van een ruïne tot nieuwe woningen. Dat was donderdagavond de boodschap van de gemeenteraad van Waterland aan het college van b en w en projectontwikkelaar USP.

Diezelfde boodschap kwam van de plaatselijke dorpsraad. Liever nog vandaag dan morgen zien de politici en veel Ilpendammers het bouwval van het voormalige ouderencentrum verdwijnen zodat het plaats kan maken voor woningen voor diverse doelgroepen.

De raad ging unaniem akkoord met het plan om het huidige pand te slopen zodat USP er 20 nieuwe huizen kan bouwen: zeven koopwoningen van maximaal 200.000 euro, drie huizen van tussen de 200.000 en 250.000 euro en tien duurdere twee-onder-één-kap-koophuizen.

Met enkele omwonenden die bang zijn voor parkeerproblemen in de buurt wordt nog overleg gevoerd, maar de raad heeft er alle vertrouwen in dat voor het parkeren in de buurt een goede oplossing wordt gevonden.

Dat betekent dat nu de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen kan worden gestart. Die hele procedure, inclusief inspraakmogelijkheden, neemt grofweg een jaar in beslag. Als alles meezit kan daarna begonnen worden met de sloop van het huidige pand.

Voor de nieuwe woningen hebben al veel Ilpendammers belangstelling getoond bij USP.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s