Nieuwjaarstoespraak voorzitter d.d. 4 januari 2015

Ilpendam 4 januari 2015

Burgemeester, wethouders, dames en heren, Ilpendammers,
namens de Dorpsraad een gelukkig en voorspoedig 2015.

Terugblik op 2014:
Voor ons een rustig jaar met onder andere verkiezingen voor Dorpsraad en gemeenteraad.
We zijn erg blij dat zoveel mensen ook hun stem voor de Dorpsraad hebben gegeven, dat steekt ons een hart onder de riem waardoor we met enthousiasme ons werk kunnen blijven doen.
Met nieuwe leden is er ook weer nieuw elan in de Dorpsraad gevaren, onder andere resulterend in een eigen website www.dorpsraad-ilpendam.nl en een Facebook pagina.

Ook voor de gemeenteraad van Waterland waren er verkiezingen met onder andere een leuk verkiezingsdebat in het Wapen van Ilpendam. Helaas wilden de daar aanwezige politieke partijen zich niet erg profileren op Ilpendamse onderwerpen. Maar wel wilde de héle raad zich plotseling hardmaken voor “jongerenwoningen in Ilpendam”. Een loffelijk initiatief ….. en in verkiezingstijd ook heel populair.
Helaas betekende dat wel dat het reeds bestaande plan, door de omwondende enthousiast ontvangen, voor ontwikkeling van woningbouw op het St.Sebastianus-terrein werd afgeblazen. Hoeveel van de beoogde jongerenwoningen er te zijner tijd daadwerkelijk door Ilpendamse of zelfs maar Waterlandse jongeren bewoond zullen gaan worden blijft onduidelijk evenals de financiering en de planning.  Duidelijk is wel dat we nu één jaar later helemaal niets meer van de politiek gehoord hebben. Dit zal toch niet ook een tienjarenplan worden als het Ilpenhof-terrein?

Over dit laatste plan (Ilpenhof) valt gelukkig nu wel goed nieuws te melden. Het plan ziet er volgens velen goed uit, de gemeente heeft al overleg gehad met omwonenden en in april gaan de definitieve plannen getoond worden. Daarna nog het formele traject en dan zou er al in 2016 gebouwd kunnen gaan worden!

Jammer dat de situatie van de aanleunwoningen van voormalig Ilpenhof er nog niet duidelijker of beter op geworden is. Bewoners hebben inmiddels weer een nieuwe huisbaas gekregen met alle wijzigingen en onzekerheid van dien. (vrij komende) Woningen worden nu plotseling te koop aangeboden, de functie als ouderenwoningen lijkt te vervallen en het toewijzingsbeleid in het algemeen is onduidelijk.

Noemenswaardig is natuurlijk verder ook het toekennen van een bedrag uit het Burgerparticipatiefonds van de gemeente waterland voor de CV-installatie van dit dorpshuis.

Veel meer nieuwswaardigheden straks op rijm van Thomasvaer & Pieternel. Vergeet daarbij niet te denken aan onze dorpschroniqueur die ook dit jaar weer verantwoordelijk is voor vele coupletten: Jacco van Oostveen

Rest mij slechts u nogmaals een Gelukkig en Gezond Nieuwjaar te wensen.

Wolter van der Vliet
Voorzitter Stichting Dorpsraad Ilpendam

Uitgesproken op Nieuwjaarsreceptie in het Dorpshuis op 4 januari 2015

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s