Mooi artikel over Willem Basie in NHD

NHD, 13 maart 2015

Bevlogen dorpsraadslid en talentvol dichter

Op 86-jarige leeftijd is deze week Wim Basie uit Ilpendam overleden. Basie was jarenlang maatschappelijk actief, onder meer als secretaris van de Dorpsraad Ilpendam. Die functie vervulde hij vanaf de oprichting van de dorpsraad tot een paar jaar geleden.

Officieel nam hij toen afscheid als bestuurslid, maar hij kon de dorpsraad niet helemaal loslaten. Tot voor kort bleef hij op de achtergrond actief als archivaris en administrateur van de dorpsraad. Bestuursleden met wie hij de laatste decennia samenwerkte roemen zijn inzet en omschrijven Basie als ‘zeer bevlogen, betrokken en consciëntieus’.

Basie was in het verleden verder betrokken bij onder meer de PvdA, de oudheidkundige vereniging en het dorpshuis in Ilpendam. Ook schreef Basie graag korte verhalen en gedichten. Hij verblijdde vrienden en kennissen regelmatig met gedichtjes en grappige rijmpjes, die hij via email verstuurde. In de rouwadvertentie van de familie prijkt zo’n kort gedicht van zijn hand: ‘Je vraagt naar de zin van het leven. Ik heb in het leven zo’n zin’.

Basie wordt zaterdag gecremeerd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s