Persbericht Stadsregio de termijn voor inschrijven behouden woonduur is verlengd

De termijn voor inschrijven om woonduur te behouden is verlengd tot 31 December

Persbericht

Amsterdam, 17 maart 2015

Regels toekenning sociale huurwoningen veranderen per 1 juli

Inschrijven bij WoningNet cruciaal

Infographic_inschrijvingWoningNetVanaf 1 juli 2015 worden sociale huurwoningen van corporaties in de stadsregio Amsterdam alleen nog toegewezen op basis van inschrijfduur bij WoningNet en wordt 15% van het aanbod verloot. De Regioraad van de Stadsregio Amsterdam heeft op 17 maart 2015 een voorstel aangenomen voor actualisatie van de regels op het gebied van woonruimteverdeling en woonruimtevoorraad.

Vanaf dit jaar is er een nieuwe Huisvestingswet in Nederland. Gemeenten mogen hierdoor minder sociale huurwoningen reserveren voor eigen inwoners of voor mensen die in de buurt werken. In de stadsregio Amsterdam veranderen daardoor enkele regels voor woonruimteverdeling en woonruimtevoorraad. Komende maanden zullen de Stadsregio, de woningcorporaties en de gemeenten een communicatiecampagne voeren om alle inwoners van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerveer, Zaanstad en Zeevang in te lichten over de wijzigingen.

De nieuwe regels worden vastgelegd in een gewijzigde huisvestingsverordening die per 1 juli 2015 ingaat. Vanaf dat moment wordt toewijzing op basis van opgebouwde woonduur afgeschaft. Wel is er een overgangsregeling afgesproken met de corporaties tot 1 juli 2015 voor mensen die al woonduur in de stadsregio hebben opgebouwd. Voor die mensen is het verstandig zich voor 1 juli in te schrijven bij WoningNet. Hun woonduur wordt dan omgezet in inschrijfduur. En hoe meer inschrijfduur, des te groter de kans op een sociale huurwoning. Woonduur geldt zowel voor huurders als voor mensen die een koopwoning achterlaten. Vanaf 1 juli 2030 vervalt de overgangsregeling en telt alleen nog het moment van inschrijving bij WoningNet. Die is dan minimaal 15 jaar. Gebleken is dat dit voldoende is om een geschikte woning te bemachtigen.

Inschrijfformulier Stadsregio Amsterdam (ctrl klik)

WNR110_0315 Toelichtling  (ctrl klik)

WoningNet_presentatie_inschrijving_20mrt15  (ctrl klik)

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.woningnetregioamsterdam.nl (ctrl klik)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s