Update N235, verlichting

Op de Facebookpagina van Bereikbaarheid Waterland stond vandaag onderstaande informatie.

Langs de N235, tussen Ilpendam en Purmerend, worden tijdens de aanleg van de spitsbusstrook alle lichtmasten verwijderd. Om uitritten bij woningen toch goed zichtbaar te houden voor het verkeer op de N235 wordt er een pilot met actieve markering uitgevoerd. Dit houdt in dat ter hoogte van deze uitritten aan de rand van het asfalt 5 LED’s worden geplaatst. Deze hebben een zonnecel waardoor er dus geen elektra kabel nodig is. Om een idee te geven hoe dit er in de praktijk uit komt te zien is de nieuwe situatie (busstrook rechts, gezien vanuit het noorden) gevisualiseerd met een computerprogramma. Op het filmpje is te zien hoe het er in het echt uit komt te zien, vanuit het oogpunt van een automobilist. U kunt het hele filmpje zien via de volgende link http://bit.ly/2blqLes Net als bij markering zorgen deze LEDS voor geleiding en dus niet voor verlichting van de weg, vandaar de benaming actieve markering.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s