Treurwilg de Harn

Verschillende dorpsbewoners hebben ons benaderd over de treurwilg op de Harn. De gemeente heeft de boom rigoureus teruggesnoeid. Gisteren is dat nog een keer gedaan, zodat er niet veel fraais meer over lijkt te zijn van de boom. We hebben met de gemeente Waterland gebeld en gevraagd wat de aanleiding is voor deze ingreep.

De oorzaak ligt in het feit dat in de boom na de eerste (reguliere) snoei rot is geconstateerd. Door de boom nogmaals  flink terug te snoeien hoopt men de boom nog voor een aantal jaren te kunnen behouden maar het uitwaaien van dikke takken komende winter te kunnen voorkomen. In het voorjaar zou de wilg weer gewoon moeten uitlopen.

Daar hopen we dus maar op.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s