Belangrijke informatie/verzoek van de brandweer

​Op diverse plaatsen in (met name het oude gedeelte van) het dorp, vind je dit soort geel omlijnde putten. 

Dit zijn ondergrondse brandkranen. Deze brandkranen zijn voor de brandweer vaak de eerste plek om bluswater vandaan te halen. Het is voor de brandweer dus cruciaal dat deze putten te allen tijde vrij te bereiken zijn. In sommige oude straten zitten deze putten nog in het wegdek in plaats van in de stoep of een tuin. Hou er met het parkeren van bijvoorbeeld uw auto dus rekening mee dat u de put vrij houdt. De gele driehoek is een pijl voor de brandweer om te herkennen waar de putten zitten. Het gebeurt helaas regelmatig dat een put niet gevonden kan worden omdat er een auto bovenop geparkeerd staat. Ziet u dat de put geblokkeerd wordt door de auto van de buren of is de tuin waarin de put ligt volledig begroeid? Help elkaar dan herinneren om de putten bereikbaar te houden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s