Werkzaamheden Burgemeester van Oorschotplantsoen

In de week van 10 t/m 14 februari wordt er begonnen met het maken van een IJsvogelwand in het Burgemeester van Oorschotplantsoen te Ilpendam. Een en ander is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer (veel regen) worden de werkzaamheden opgeschoven.

In de noordoosthoek van dit park wordt aan de kant van de ringvaart langs de waterkant een ijs-vogelwand gemaakt. Het betreft een stukje verticale wand met een berg grond erachter zodat de ijsvogel zelf in de oever een nestgang kan maken.

Na deze werkzaamheden zal een groep lokale vrijwilligers van onder andere het IVN de IJsvogelwand verder afmaken. Tevens zal er gedurende het broedseizoen worden gemonitord of er ook gebruik van de wand wordt gemaakt. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07:00 en 16:00 uur door de firma Lodder uit Zuiderwoude.

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer N. Zwaag. Telefoon: (0299) 658 632 of per e-mail: verkeer@waterland.nl

Wilt u meer informatie over de ijsvogels kijk dan op de onderstaande websites:

www.ivn.nl/afdeling/waterland/vogels

www.vogelbescherming.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s